Och så var man ner i diket..


Jag har råkat köra av vägen idag, i Brännåker. Som tur gick allt väldigt bra, men det var nära att jag körde rätt in i två stenar.
Men jag klarade mig, utan skador på varken mig eller bilen. Trots att jag var mitt ute i ödemarken var det nära ett hus med en snäll man som ägde en traktor. Han drog upp mig på mindre än 20 minuter. Så chokad och något försenad fortsatte jag mot Borgafjäll.

Tårarna bara sprutade, haha. Skrämmde nog livet av den där karln!
Puh, nu efter en lång arbetsdag är jag helt färdig. 


Men nu har jag iaf bestämmt mig, nu ska jag ta och köpa mig en ny bil!! - en fyrhjulsdriven!


Godnatt/
Rallyförar'n Arvidson 

Rättstavning


Haha, sitter och irriterar mig över mina egna stavfel här på bloggen. Men ärligt talat så är detta med kommatecken, 'men', 'och' och särskrivning något jag antagligen inte kommer bli av med. Jag kallar det för glömska. Svenska var ju trots allt inte ett favoritämne. 

För jag antar att det säkert är en och annan framtida svenskalärare eller 'hobby stavningsmaffian' som halkar in på bloggen.

Så ursäkta gott folk. Bättre svenska än så här blir det inte.


Söndag


Att sluta tidigt känns först skit bra. Men sedan när man inte har något att göra skulle det vara mer tillfredställande att jobba igen.

Den här helgen har jag fått hoppa in som allt från vaktmästare till servitris. Men trots "mindre" motgångar med tekniska problem om misskommunikation har allt löst sig väldigt bra. Eller lärorikt som mamma hade uttryckt sig.

För fel blir det,  men det är hur man löser problemen som avgör hur bra man kan hantera olika situationer. 


Love, Jo.


HIPP HIPP HURRA


Grattis älskade Mamma på födelsedagen! Du är den viktigaste personen i mitt liv.
Jag älskar dig!

Att stå på sig


Att stå på sig har, enligt mig,  varit bland det svåraste som finns.
Det är inte lätt att stå upp för sig själv. Att veta sitt eget värde.

Idag kom jag underfund med hur viktigt det är att verkligen göra det, att stå upp för sig själv. Att inte ta onödig skit, utan att faktiskt säga ifrån om du känner att du verkligen blivit orättvist behandlad eller nerklankad.

Jag gjorde det idag, jag är väldigt stolt över mig själv.

Jag börjar se mitt eget värde.

Tack älskade, hatade Borgafjäll! Min tid här har gett mig tillbaka bland det viktigaste av allt - självkännsla och självförtroende! 

För att komma någon vart måste man veta vad man vill och ha tilltro till sig själv.



Love, Jo.

Back in business



Work work.

Nu är jag tillbaka på arbetet. Här snöar det och känns väldigt mycket vinter, men jag klagar abslout inte. (Endast då chefen drar ut mig i längdspäret för att inspektera hur det ser ut. Tror han inte att jag vet det? Men som sagt, det skall visst upplevas för att godkännas). Längtar verkligen tills backarna drar igång, och det är inte omöjligt att de gör det om någon vecka!!!

Nu ska jag "hem" till sviten. Mamma tvingade mig att ta med mig en träningscykel hit. Var skeptiskt först, men nu känns det som en riktigt bra idé. I den här snövädret känns en prommenad långt borta.. 


Love, Jo.


Ta den fulaste grodan först



Ibland gör man så små problem till så stora. Tillslut blir dom som små spöken som hemsöker ens tankar.
När man sedan äntligen tar tag i den känns det som en sten lättas från hjärtat.

Varför gör man vissa saker så komplicerat? När det egentligen inte alls är så svårt.

Idag tog jag tag med de fulaste grodorna först.
Jag lättad, nu ska jag unna mig själv med träning och ett fotbad.


Old


Haha, står på bloggen att jag är 108år.

Det tycker jag var lite roligt!

Kontorsråttan


Har suttit på familjens kontor och arbetat med papper, varit på banken, ringt massa samtal. Har även hunnit med att hjälpa mormor att köpa skor, samt ta en fika med kusin Emma, lill Freja och mormor på stenmans! :)

Sen tillbaka till kontoret, men jag orkade inte mer. Så nu har jag suttit en hel timme framför datorn och kollat in passande hudvårdsprodukter till min rödblossiga hud. Var på en hudvårdsklass igår, fick lite mersmak och tänkte att jag skulle försöka rycka upp mig. "Ta hand om dig" stod det överallt på apoteket, så det tänker jag försöka göra nu.

Så ikväll blir det mini SPA hos fröken Arvidson, med sex and the city. Härligt härligt.

Annars är det skönt att äntligen vara hemma. Ska verkligen njuta sista dagen innan jag drar upp till Borgafjäll imorgon.
Sedan blir det 1,5 veckas slit. Men det ska mest bli trevligt, saknar faktiskt att få åka upp och arbeta.

Lilla Freja




Förresten


lånad av www.saharahotnights.com



Visst är dom allt bra snygga tjejerna i Sahara Hotnights?


Home sweet home


Det var en något mosig fröken Arvidson som masade sig ut ur bussen kl 11.45 idag. Efter 19 timmars resande går det inte att göra en så vidare glamorös avstigning.

Hoppade på tåget 15.48 i Oslo igår. Sa hejdå till tjejerna och Karro vinkade av mig på stationen. Hon har extraknäckat som min "piccalo" och varit så snäll och hjälpt mig med min packning. Hade ungefär lika mycket packning som henne, hon är där i ett halvår medans jag skulle vara där en vecka..

Ni som känner mig väl vet ju att jag har en förmåga att packa lite för mycket ibland. Efter att ha varit i Stockholm en vecka hos Maria hade jag till och med övervikt på planet hem. Men faster Maria som hade 45kg packning för en vecka på Mallis var ändå värre, så jag brukar trösta mig med det.

Väl inne på tåget blev jag först så förundrad att det var så fräscht, hade precis gjort mig riktigt bekäm då en man kom och ursäktade sig och sa att jag satt på hans plats. Hade visst hittat till förstaklasskupén, haha, inte undra på att jag trivdes. Så jag fick minsann ta min packning och bokstavligt talat, tränga in mig i cen kupé jag egentligen skulle sitta i. Den var trång och inte på långa vägar lika fräsch som den första. Så där fick jag sitta i 4h med ett gäng fulla medelålders norrmän som var påväg på någon slags personalresa/fest. Mannen framför mig luktade så kopiöst mycket svett att jag fick ont i huvet.

Sedan äntligen byte i Hallsberg, efter att fått rensa luftrören från svettlukten som nästan bosatt sig in i näsborrarna hoppade jag på nattåget till Östersund.

Gick till bistron för att få i mig något att äta. Även där hamnade jag mittimot en norrman, som jag dessutom inte förstod vad han sa. Men efersom jag knappt fick en syl i vädret insåg jag ganska snabbt att han var mer intresserad av sig själv än av mig. Det jobbiga var väl att jag inte alls var lika intresserad av honom. Men han luktade ingen svett tack och lov. 

Tillslut lyckades jag, artig som jag är, äntligen skaka mig loss efter 1,5h och gå och lägga mig i min kupé med två halvt nakna äldre damer (?) , en snarkare och en normal tjej.

Efter en skakig natt på tåget hoppade jag sedan på bussen hem från Östersund. Försökte sova, men ganska snart vaknade jag av ett barn som kräktes. Det gjorde hon sedan hela vägen till Strömsund. I Dorotea somnade jag sedan om igen, ända fram till att bussen var på väg att lämna stationen i Vilhelmina, höll allvarligt på att missa den.

Med en mobil utan ström kunde jag därför inte få kontakt med familjen. Så med snö fastandes i hjulen på min lite för tunga väska släpande kom jag efter stor möda fram till Frasses. Där sod dock mamma med öppna armar, med fika och allt. Så då gjorde den låååååånga resan inte så mycket längre..

Borta bra, men hemma bäst!


Men jag sägen då det - Vilken dag! Vilken dag!

Godnatt.







 

Norge


Sitter i brudarnas lägenhet i Oslo och väntar på att Karro ska sluta jobba. Har planerat att gå ut på någon mysig pub och ta en drink och snacka lite skit. Har ju så mycket att ta igen vi två. Tur att Karro är ledig hela morgondagen. Emma som ska upp och jobba imorgon ska dock stanna hemma.

Annars har jag haft några helt superbra dagar här i Norge med brudarna. Har shoppat som en galning ( ångest! ) här i Norge. De har så mycket roliga saker, allt har ju en förmåga att ta slut i Sverige så fort. Men här, det är som himmelriket för ett H&M fan som mig. Att svenska kronan har gått ned och att det är mycket dyrare här det har jag förträngt. Jag har ju faktiskt semester!! Ska ändå leva på vatten och bröd och jobba som en galning i vinter, så jag har intalat mig att detta, det är jag faktiskt värd!

Har blivit så väl omhändertagen här av brudarna. Har verkligen tur som har så fina vänner. De går om varandra och pusslar så jag aldrig behöver vara själv. Men det kanske är bra att de byter av varandra, är inte så många som orkar med mitt shoppingtempo.

Idag har Emma tagit mig på sigth seeing här i Norge. Har kollat på slottet och spatserat runt här i Oslo och upplevt stan.
Förutom alla karkare och lodisar som sitter i varje gatuhörn, så är det en rätt mysig stad.
Och så himla mycket dyrare är det faktsikt inte här. Menmen, kanske blir annat när jag kollar utdraget när jag kommer hem. Eller så förtränger jag bara det.. haha :)


Nej, snart kommer Karro. Så då blir det ut på stan igen. Men innan det ska jag krama Emma godnatt som ska sova nu.

Så, bara så ni vet där hemma. Jag lever och blir väl omhändertagen här i olso.
Love, Jo.

Here I come


Nu har jag precis packat klart. Nu ska jag bara ut på samhället och köpa lite saker till resan.
Men innan hade jag tänkt prova vår nya träningsmaskin som vi fick igår. Klev upp så tidigt imorse, att jag nu ligger långt före planeringen. ( Well done! )

Norge - här kommer jag!



Bloggberoende


Och så hamnade jag på bloggen igen. Har jag börjat utveckla bloggberoende?
Har gogglat runt och kollat på massa på webben. Hade egentligen tänkt köpa en klänning från Stylebystars, fast den hade tagit slut. Ibland har man otur.

Hamnade på www.mintandvintage.com och kom underfund att bruttan som visar kläderna där är väldigt snygg. Att jag dessutom funderar att köpa klänningen till höger kan jag ju också lägga till.








Love, Jo.

Packa


Nu måste jag börja packa inför imorgon. Ska hinna handla massa på byn imorgon också. Typ sprit och annat som blivit beställt.

Nu börjar dessutom pirret komma till maggropen. Fasen vad kul det ska bli att åka till brudarna i norge och hälsa på. 20 timmars tågresa känns inte ens som ett problem. GAAAAAH, vad roligt det ska bli!





     





Har annars haft en trevlig kväll med familjen. Myspys.

Love, Jo.

Arg



Fasen vad jag blir frustrerad. Okej att jag gillar och handla, och det gör jag ofta, men man kan inte köpa vad som helst. Men det gör däremot mamma. Hon har köpt (en till!!) ipod, för att den var rosa och matchade hennes mobil. Hon vet inte ens hur man får in musiken på den! Försökte förklara att man går inte och köper en (till) ipod för att den "matchar" mobilen. Framförallt inte då man är född på stenåldern och inte ens vet vart enterknappen sitter på tangentbordet och dottern får hjälpa till att internetbetala alla räkningar eftersom hon inte förstår sig på hur man gör.

Allt började med att jag, av misstag, fick med mig hennes ipod till Borgafjäll i 2,3 dygn. Men inte trodde jag att hon under den tiden, då dessutom största delen av alla Vihelminas affärer var stängda, skulle gå och köpa en till fast rosa!

Snacka om att jag blev frustrerad. Alltså, så gör man inte. Så jag tvingade henne att lämna igen den.  Fick lite dåligt samvete i efterhand, för jag blev faktiskt väldigt upprörd på henne.



Lilla älskade, ibland lite mindre älskade, mamma. Vilken tur att vi håller ordning på varandra, tänkte jag sen när frusterationen lagt sig ..

/ Ordningskonstapeln Arvidson

Bortrövad


Farfar har varit och rövat bort Kalle med nya skodan, därför sitter jag och fördriver tiden vid datorn i hopp om att han kanske ska hitta tillbaka snart. Vi som skulle fara och "shoppa loss" på Tallen och hyra film till vår familjkväll á la Arvidson.
Men kommer dom inte snart tror jag att jag dissar Kalle och går och handlar själv, för efter att familjemiddagen satt igång lär de ju inte gå att skaka sig loss förän mycket, mycket senare..


FÖRSVUNNEN!



Någon som sett en vilsen stockholmare?
Hör av dig till mig, snarast!

Grattis på Farsdag



Grattis på farsdag i efterskott pappa.
Du är den bästa!

Ledighet igen


Åh, vad skönt det var med sovmorgon imorse. Kom hem igår kväll efter att ha varit borta och jobbat i helgen.
Var väldigt halt på vägarna så jag fick köra en och annan omväg för att ta mig hem, men kom hem precis till farsdagsmiddagen. Mamma hade gjort supergod mat.

Helgen har gått otroligt bra. Har haft lite andra arbetsuppgifter ihelgen, men det har varit så lungt så allt gick lysande. Dessutom har jag så trevliga arbetskamrater att det oftast alltid är en fröjd att jobba. Hade tid att gå en och annan promenad ihelgen, samt skvallra och dricka starkglögg med några arbetskamrater. Så trevligt så.

Ikväll kom även Kusin Kalle, blev väldigt överaskad. Visse inte alls att vi väntade honom på besök! :) Så idag ska jag umgås med honom och hitta på något riktigt kul innan jag börjar packa för att åka iväg till tjejerna imorgon!

Annars rullar livet på precis som vanligt ;)

Love, Jo.


Godnatt

Vet att jag lovade klippet från svt. Men kunde inte lägga upp det. Ni kan däremot hitta det på svt.se/vasterbottensnytt under vojmådebatten!

Nu ska jag sova. Ska jobba på Frasses imorgon. Ska bli roligt, har varit ledig för länge nu och ska därför bli skönt att få arbeta lite.


Godnatt.
Love, Jo.

Tandvärk


Ojdå. Hade helt glömt att jag skulle till tandläkaren, vilken tur att mamma påminde mig.
Kom i sista minuten. Var lagning på schemat. F3  Fick monsterbedövning så lagningen gick väldigt bra.

Efter som jag är god vän med tandläkaren fick jag sen stanna kvar och assistera lite.
Haha, så nu vet jag hur det går till när man lagar en tand. Ganska fascinerande faktiskt.
Suga spott är nog inget för mig..

Sedan for jag på middag hos mormor och morfar. Mormor hade gjort go' palt'n. Skulle fösöka äta försiktigt eftersom bedövningen inte släppt, men var så otroligt hungrig så att aptiten tog över.. så efter ett tag inser jag att jag håller på äta upp tungan. Så nu gruvar jag tills bedövningen släppt.. Börjar pirra i kinden nu, så nu är det nog på gång. Huu.

Dagens "to do"

Trots dagens seghet tänkte jag ändå försöka få något gjort idag. Bland annat ska jag:

- Rösa om överlednigen av Vojmån (jobbar på söndag)
- Gå på banken hämta ut ny dosa och kolla räntan

- Posta brev till Maria
- Städa bilen
- Äta middag hos mormor och morfar
- Fixa fakturor till företaget

Rikskändis

Blev mycket politik igår. Först vojmå debatt. Hamnade med på nyheterna som kommer sändas under kvällen.. Kanske lägger upp klippet på bloggen sedan.

Efter att ha växt upp vid vojmån, känner jag nu att jag inte alls vill riskera att den ska bli ett litet dyngdike. Därför kommer jag att rösta nej mot en överledning av Vojmån. Jag som jobbar inom turismen tycker att vi ska sattsa på den i stället.

Efter debatten blev det valvaka med Filip och Fredrik. Satt uppe till kl 4.00, ända tills det stod 200 Obama 130 McCain och CNN gjorde uttalanden om att segern skulle med stor sannorlikhet gå till Obama. Då kände jag mig lugn och gick och la mig..

Efter en låång natt gör därför tröttheten påmind hela tiden..

Heja Världen, Heja Våjmån!




Foto: Patrik Almblad, lånad av www.vojman.se

Love, Jo.

Bildfrossa


Har sorterat alla min bilder idag. Känner mig rätt nöjd, har dragit på det så länge. Men nu äntligen har jag skapat lite ordning i kaoset. Har varit riktigt trevligt. Har hittat massor med fina bilder på nära och kära, samt fått flera nostalgitrippar genom att titta på alla bilder.

Detta fick mig även att leta reda på min digitalkamera, ska bli bättre på att ta kort. Jag älskar kort, men är så dålig på att komma ihåg att fotografera. Ska försöka att komma ihåg att kopiera alla bilder till CD skivor imorgon, så att de inte försvinner. Litar absolut inte på datorer efter att min bärbara kraschade i sommar.

Me nu ska jag och mamma göra oss iordning för att senre fara iväg på Vojmå möte. Måste försöka sätta mig in i den vojmå debatten bättre, så att jag vet jag jag ska rösta. Därefter valvaka med Filip och Fredrik på kanal 5. Hoppas nu bara Obama vinner!!


Love, Jo.

Kärlek

       

Åh, vad jag saknar dig!

Tjolahopp


Bloggandet går ganska bra. Börjar se det rätt tillfredställande :)

Har börjat dagen på topp med ett träningspass och en risgrynsgröt. Sedan en dusch och fix med håret. Har blivit inspererad av Carrie och provade därför på ett superkrull idag. Mina självlockar måste ju få komma till sin rätt någon gång.

Men några Manolo Blahnik blir det inte idag, utan nu har jag precis dragit på mig min favorit uggs och ska ut och skjutsa morfar på byn. 

Hej så länge

.

Från http://www.modette.se/upload/tinymce/modette/5640/sex%20and%20the%20city.jpg

Sex And The City.


Nu är jag uppe så där sent igen.. Jag och pappa. Fast det brukar bli rätt trevligt ibland. När lillebror och Mamma knoppat så brukar far och dotter "bonda" om nätterna. Pratar kärleksbekymmer, andra dilemman och affärer (så klart) ! :)

Började dagen bra med att stiga upp, lite för sen, och träna. Sedan efter att ha gjort mig i ordning och blivit bjuden på lunch, for jag ut på byn och gjorde lite ärenden. Stötte ihop med storchefen i Borgafjäll och gav honom tidningen med repotaget från tidningen Lantliv. Han är rolig den mannen! :)

Sedan gick jag och mamma en promenad. Var så otroligt mysigt. Min mamma är verkligen bäst i världen, jag är så glad att jag har henne. Finns ingen annan som ger mig sådan kraft som henne.

Efter det var det familjemiddag och älskade mormor och morfar på volgsjövägen. Pannkaka och ärtsoppa, fast det inte var torsdag.

Sen ringde älskade, älskade Karro från Norge. Skvallrade och saknade varandra i massor! Bokade även biljetten till Oslo ikväll. Ska åka och hälsa på mina favorit tjejer i Norge nästa vecka. Ska bli så kuuuul!!! Längtar så jag håller på att dö. Vill att veckan ska gå fort så det blir (nästa) tisdag på en gång. Har inte träffat Karro och Emma på över 2 månader nu.

Sedan passade jag och mamma på att ha lite mordottermys med sex and the city och fruktsallad. Hon köpte hela boxen till mig i helgen! ( Visst sa jag att jag har världen bästa mamma?!). Hon visste hur mycket jag ville ha den och skulle ge mig den i julklapp men kunde inte hålla sig, så jag fick den i lördags, men invigde den ikväll. Så framöver är jag bänkad framför tvn med sex and the city om kvällarna! :)

Men nu ska jag sova efter att ha fått fyrkantsögon och sex and the city introt på hjärnan.

Godnatt.
Love, Jo.




Ett nytt tappert bloggförsök.


Tänkte göra ett nytt tappert försök här i bloggvärlden. Kanske kommer jag med mina djupa funderationer att göra ett genombrott, haha.

Jag har inte varit någon stjärna hittills. Jag luras lätt av alla andras lilla bloggbubbla, så jag tänkte minsann skapa mig en egen. Kommer bli ett litet expriment..

RSS 2.0